IZJAVA ZASEBNOSTI

Zasebnost in varovanje osebnih podatkov

Ponudnik bo trajno varoval vse osebne podatke uporabnikov v skladu z GDPR. Osebni podatki se bodo uporabljali izključno za pošiljanje računov, blaga, ponudb, prospektov, itd.. Osebni podatki ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Podatki, ki jih kupec vnese kot gost ob naročilu na tem spletnem mestu so nujno potrebni za izvršitev naročila in se zaradi sledljivosti hranijo v sistemu za upravljanje spletne trgovine. Dostop do le-tega je zaščiten z geslom, spletna trgovina pa uporablja tudi sistem za kontrolo dostopa, požarni zid ter SSL certifikat za zaščito podatkovnega prometa s šifriranjem. Strežnik, ki gostuje spletno trgovino, se nahaja v Sloveniji in je redno posodobljen ter zaščiten po mednarodno sprejetih standardih in smernicah.

Osebni podatki se bodo uporabljali izključno za:
– pošiljanje računov
– pošiljanje blaga
– pripravo ponudb
– v primeru, da dovolite uporabo podatkov tudi za namene trženja, boste lahko prejeli e-pošte, prospekte in druge promocijske materiale

Osebni podatki ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Na ponudnikovem sedežu se hranijo osebni podatki na izstavljenih računih, v programu za fakturiranje in odpremo, odpremnih listinah, e-mailih, itd. Ponudnik te podatke varuje z zaklepanjem prostorov kjer se hranijo, gesli na računalnikih, itd.

Uporabnikom ponudnik zagotavlja možnost pregleda zbranih osebnih podatkov, omejitev uporabe le-teh glede na namen, pravico do popravka osebnih podatkov ter pravico do izbrisa.

Zaradi dostave naročil ponudnik dostavnemu podjetju lahko zaupa ime, priimek, naslov in telefonsko številko naročnika.

Za točnost podatkov, ki nam jih posreduje uporabnik, ne odgovarjamo.

Ponudnik kot upravljalec podatkov ima sklenjena tudi standardna pogodbena določila za namene po 3. odstavku člena 28 Splošne uredbe o varstvu podatkov 2016/679 (GDPR) z družbo Kodnes d.o.o., ki z namenom zagotavljanja tehničnega delovanja spletne strani lahko posredno nastopa v vlogi obdelovalca osebnih podatkov.

Piškoti

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo slednje uporabnikom tudi čez več spletnih mest. Več informacij o piškotkih in zakonodaji najdete na spletni strani informacijskega pooblaščenca https://www.ip-rs.si:

Upravljanje s piškotki

S piškotki lahko upravljate preko pasice na vrhu strani, ki vas obvešča o uporabi piškotko na strani, kjer lahko urejate tudi sprejem ali zavrnitev posameznih tipov piškotkov. Ravno tako lahko spremenite tudi delovanje spletnega brskalnika v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Katere piškotke uporabljamo?

  • Nujni piškotki: Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek (nujni piškotek) za začasno identifikacijo med obiskom spletne strani. Piškotek se na vaš računalnik shrani začasno in se izbriše ob zarptju spletnega brskalnika. Ta piškotek je potreben za normalno delovanje našega spletnega mesta, ki ločuje med uporabniki, skrbi za pravilen prikaz obvestila o piškotkih in spremljanje vaših nastavitev, prijavo v sistem ter delovanje spletne trgovine.
  • Statistični piškotki: Uporabljajo se tudi anonimi piškotki za spremljanje statistike spletne strani (ga_, gid_) preko sistema Google Analytics za anonimno beleženje obiskov in uporabo naše spletne strani. Omogoča nam boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran in kako lahko vašo izkušnjo na spletni strani še izboljšamo. Za delovanje se uporablja več piškotkov za anonimno zbiranje podatkov o aktivnostih na spletni strani brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev. Piškotke za anonimno analizo lahko kadarkoli omogočite ali onemogočite znotraj nastavitev “Upravljajte s piškotki” ali preko vašega spletnega brskalnika.
  • Marketinški piškotki: Na strani uporabljamo tudi marketinške piškotke (fb_, gtag_) za boljše upravljanje s spletnimi oglasi in spremljanje konverzij uporabnikov (npr. dodajanje v košarico), s katerimi upravljata družbi Google / Alphabet in Facebook.